Kérdése van? Hívjon minket! +36304370304

palaMOUNTAINS - PRE-BOOST & Recovery Elektrolit paszta kutyáknak
palaMOUNTAINS - PRE-BOOST & Recovery Elektrolit paszta kutyáknak
11 790 Ft

palaMOUNTAINS - PRE-BOOST & Recovery Elektrolit paszta kutyáknak

ELEKTROLIT PASZTA KUTYÁKNAK - 80ML

Gyakori, hogy a kutyák testmozgás, szállítás, vizelés, zihálás és stresszes körülmények következtében nagy mennyiségű folyadékot és elektrolitot veszítenek. Ha ezeket nem pótoljuk gyorsan, krónikus kiszáradás, izomgörcsök, teljesítmény csökkenés és idegesség léphet fel. A palaMOUNTAINS EXCEED Pre-boost and Recovery egy egyedülálló, vitaminokat és elektrolitokat tartalmazó olajos oldat, amelyet úgy terveztek, hogy az elvesztett B-vitaminok (B1, B2, B6, B12, biotin, niacin, kalcium-pantotenát, folsav), antioxidánsok és ásványi sók pótlásához jól felszívódó tápanyag forrást biztosítson. Ez a káliumot, magnéziumot, kalciumot, foszfort, kloridot és kreatin tartalmazó Omega 3 & 6 és 9 zsírsav alapú emulzió értékes kiegészítő a kutyák felkészítéséhez és regenerálódásához nehéz munka, edzés vagy versenyidőszak alatt. 

aranypipaA VITAMIN:

Lényeges szerepet játszik a szem látópigmentjének előállításában, amely szürkületben való tájékozódáshoz szükséges.Számos élettani funkcióban részt vesz, a hámsejtek normális szaporodásának biztosításában, a fogak és a csontok fejlődésében. Hiánya növekedési és csontfejlődési zavarokat, valamint bőrszárazságot, bőrelváltozást okoz. Emellett fontos mozgatója az immunrendszernek, így ha nincs elég A vitamin, kedvenced fogékonyabb lesz a betegségekre is.

aranypipaD VITAMIN:

Kiemelt szerepet játszik a csontképződésben és a kalcium felszívódásában. Különösen fontos szoptatós szukák esetén, mert a kölykök könnyen “leszívják” az anyjukat, akár sokkos állapotot is kiváltva ezzel. Tipikus hiánytünete az angolkór, ami elsősorban növendék kutyák esetében szembetűnő és a csontok súlyos deformitásával jár.

aranypipaE VITAMIN:

Antioxidáns, serkenti az állatok növekedését, szerepet játszik a szaporodásban, segíthet a májkárosodás és izomsorvadás leküzdésében.

aranypipaC VITAMIN:

A kutya szervezete képes előállítani, de meglehetősen rövid ideig tárolja, így pótlása időnként szükséges lehet. Ez főleg nagy megterhelésnek kitett kutyák, valamint lábadozó vagy májbeteg állatok esetén javasolt. Fokozza az immunrendszert, gondoskodik a nehézfémek eltávolításáról, segít a vas felszívódásában, felgyorsítja a sebgyógyulást. A túl sok C vitamin a vizelet kémhatásának kóros eltolódásához vezethet, ami egy idő után húgykő kialakulását eredményezi. Érdemes ezért ezt a vitamint kúraszerűen adagolni.  

aranypipaKREATIN:

A kreatin egy aminosav, amely természetes módon termelődik az emberek és a kutyák szervezetében, és megtalálható a fehérjében gazdag élelmiszerekben. Főleg a vázizmokban raktározódik. Stimulálja az energiatermelést, fokozza a teljesítményt, ami eredményesebb edzésekhez vezet.

aranypipaB1 VITAMIN:

Elősegíti a növekedést, fokozza az étvágyat, javítja az emésztést. A sokat dolgozó kutyák B1 vitamin igénye kétszer-háromszor akkora,mint amennyit a mindennapi táplálékok biztosíthatnak. Hiánya csökkent étvágyat, szív-és vérkeringési zavarokat, izomgörcsöt, gyengeséget, ideggyulladást, bélműködési zavarokat okoz.

aranypipaB2 VITAMIN (RIBOFLAVIN):

Elsősorban a fehérje- és szénhidrát anyagcserében vesz részt, továbbá része a kutya bonyolult enzimrendszerének. Szükség van rá a normális növekedéshez, valamint a bőr egészséges állapotának karbantartásához is. A vemhesség első szakasza alatt az anyakutyának viszonylag kevés B2 vitaminra van szüksége; a második szakaszban azonban a magzat gyors növekedése miatt nagyobb mennyiséget igényel. A krónikus riboflavin hiány korpás bőrgyulladást, izomgyengeséget, kötőhártya gyulladást, vizenyős vagy gennyes szemváladékozást, öreg ebekben vérszegénységet és szapora szívverést okozhat.

aranypipaB6 VITAMIN:

Fontos szerepe van a fehérjék, valamint a zsírok anyagcseréjében; a vér regenerálásában és a normális növekedésben. Hiánya testtömeg csökkenést, vérzékenységet, bőrgyulladást és szőrhullást okoz.

aranypipaB12 VITAMIN:

Szinte minden sejtben megtalálható, nélkülözhetetlen szerepet játszva azok működésében. Kiemelten fontos a fehérje anyagcserében, az idegrendszer működésében. Hiánya jelentkezhet étvágytalanságban, a növekedés visszaesésében, vérszegénységben.

aranypipaBIOTIN (H VITAMIN):

Elsősorban a szőrzet és a körmök egészségében játszik szerepet. Emellett segíti az aminosavak lebontását és a zsírsavak hasznosítását. A biotinhiány korai fázisaiban hámlással járó bőrgyulladás uralja a klinikai képet, de okozhat hasmenést, izomgyengeséget és fáradékonyságot is.

aranypipaNIACIN (NIKOTINSAV, B3 VITAMIN):

Hiánya az ún. feketenyelv ( Black Tongue) betegséget idézi elő, továbbá étvágytalanság, álmatlanság és csökkent teljesítőképesség lép fel. Jellegzetes tünet a bőr és nyálkahártya elváltozása, melyet a kevésbé szőrös területeken lehet  megfigyelni, mint pl a szem, orr stb környéke.

aranypipaKALCIUM PANTOTENÁT (PANTOTÉNSAV, B5 VITAMIN):

A kutya minden sejtjében jelen van, de előállítani nem képes.Számos anyagcsere folyamatban vesz részt, kedvezően befolyásolja az állat növekedését, fokozza a szőrzet és a bőr ellenállóképességét.Hiányakor a növekedés lelassul, zsírmáj, gyomor- bélrendszeri zavarok, fekély és szőrhullás alakul ki.

aranypipaFOLSAV (B10 VITAMIN):

Részt vesz bizonyos anyagcsere folyamatokban és lényeges a vörösvérsejtek képződésében is. Hiánya vérszegénységet, valamint különböző intenzitású leukopéniát ( fehérvérsejtek számának csökkenése) okozhat.A folsav hiányban szenvedő állat lefogy, növekedésének üteme lelassul, pigmentképződése csökken, idegrendszere megsérülhet.

aranypipaSZELÉN:

A szelénhiány váz -és szívizom degenerációt okozhat, nagy mennyiségben azonban erősen toxikus.

aranypipaKLORID:

Létfontosságú elektrolit, szabályozza a test víz eloszlását és a sav-bázis egyensúlyt. Nem csak a csontokban és a vérben, hanem az izzadságban és a gyomorsavban is, ahol hozzájárul az emésztéshez.

aranypipaNÁTRIUM:

A kloriddal együtt elsősorban a szervezet elektrolit háztartásának szabályozásában és a normális élettani funkciók fenntartásában játszik fontos szerepet.

aranypipaKÁLIUM:

Magas koncentrációban van jelen a sejtek belsejében, szerepet játszik az idegi ingerületek átvitelében, a folyadékegyensúly ( vízháztartás) fenntartásában, az izmok anyagcsere tevékenységében.

aranypipaKALCIUM ÉS FOSZFOR:

Táplálkozási szerepe szorosan összefügg, a csontok és a fogak szilárdságának biztosítását szolgálják. A kalcium közreműködik a vér alvadásban és az idegi ingerek átvitelében is. A foszfor számos enzimrendszerben van jelen és alkotórésze a szerves foszfátvegyületeknek.

aranypipaMAGNÉZIUM:

A kötőszöveteknek és a csontoknak egyaránt alkotója. Fontos szerepe van a nátrium és kálium anyagcserében, de több enzimreakcióban is részt vesz. Hiánya esetén kölyökkutyáknál hasmenés léphet fel, továbbá izomgyengeség is kialakulhat.

ETETÉSI ÚTMUTATÓ

 25 Kg felett állatok:  25 Kg alatti állatok:
13 óráVal verseny előtt 10 ml és az utolsó verseny után 30 perccel újabb 10 ml  13 órával verseny előtt 5 ml és az utolsó verseny után 30 perccel újabb 5 ml

Fecskendezze be közvetlenül a kutya szájába vagy keverje a kutyaeledelhez.A legjobb eredmény elérése érdekében használja más palaMOUNTAINS termékekkel együtt.(Exceed Canine Bone & Joint, Exceed)

 Mindig gondoskodjon friss vízről! Használat előtt jól felrázandó. Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen, 10-25 °C között tárolandó.

HOZZÁADOTT TÁPANYAGOK 80 ML OLAJBAN (MINIMUM):


 Olaj  50 g
 Omega 6  8.8 g
 Omega 3  4.1 g
 A Vitamin  10500 iu
 D Vitamin  660 iu
 E Vitamin  120 mg
 C vitamin  800 mg
 Kreatin  130 mg
B1 Vitamin (Tiamin)  5 mg
B2 Vitamin (Riboflavin)  6 mg
B6 Vitamin (Piridoxin)  3 mg
B12 Vitamin  60 µg
Biotin  140 µg
Niacin  28 mg
Kalcium Pantotenát  30 mg
Folsav  1mg
Szelén*  0.26 mg
Klorid  2 g
Nátrium  1.44 g
Kálium  0.65 g
Kalcium  0.17 g
Magnézium  0.05 g
Glicerin  0.76 g
Foszfor  0.1 g
Bruttó Energia  2000 Kj
 
* Állatorvossal való konzultáció nélkül ne használja egyéb szelén tartalmú termékekkel egyidejűleg.

Szabadalmi szám: PCT/NZ02/000220

Raktáron
11 790 Ft
Adatok
Cikkszám
pala9
Vélemények