Kérdése van? Hívjon minket! +36304370304

Q-Flex komplex összetételű ízületvédő por 250g

Rendkívül komplex összetételű ízületvédő készítmény. Egyben ellátja a porcépítési-, a kenőanyag termelési- valamint az ízület védelmi funkciókat. Különösen ajánlott a gyorsaságra alapuló sportot űző kutyáknak.

MIRE JÓ A Q-FLEX?


-javítja a kutyák fizikai teljesítőképességét, összetett és rendkívül intenzív ízületvédő hatású készítmény
-növeli az ízületen belüli regenerálódást, gyulladáscsökkentő hatóanyaga enyhíti a fájdalmakat
-helyreállítja az ízületi porc anyagcsere-egyensúlyát, fokozza a kollagénszintézist és a hialuronsav termelését, a porc további kopása csökken, vagy megszűnik, alkalmazása visszaadja a porc mechanikus tulajdonságait
-erősíti a porcokat, és elősegíti azok regenerálódását, növeli a kötőszövet erejét és rugalmasságát
-a magas glukozaminglikán (GAG) tartalom biztosítja a strukturális szövetek szerkezetét, egészségét
-általános ízületvédő hatású


MIKOR JAVASOLJUK HASZNÁLNI?

-intenzív terhelés előtt, közben és utána, ízületvédés céljából
-versenyre való felkészítés folyamán, programszerűen egyéb készítménnyel
-mozgásszervi betegségek, műtétek utáni lábadozási időszakban
-orvosi, gyógyszeres kezelések mellett, gyógyítást gyorsító táplálékkiegészítésként
-kölyökkutyáknál, életük első évében, a vázszerkezet (csontok, ízületek) egészséges kialakulására
-idős kutyáknál, az arthrozis tüneteinek enyhítésére
-szukáknál, a vemhesség ideje alatt
Nincs raktáron
18 990 Ft
Nincs raktáron
Részletek
Összetétel
Új-zélandi zöldkagyló-kivonat, kondroitin-szulfát, cápaporc, metil-szulfanil-metán, C-vitamin, mangán szerves kötésben, növényi kivonatok, extraktumok: szelídgesztenye, tisztított almapektinek, máriatövis, glucosamineÚj-zélandi zöldkagyló: Legfőbb hatása az ízületi fájdalmak csökkentésében rejlik. Kivonatában rengeteg biológiailag aktív hatóanyag megtalálható, melyek elősegítik a sérült és gyulladt ízületek regenerálódását. Tartalmazza a porcok, csontok és ízületek alapvető működéséhez szükséges építőanyagokat; a bekövetkező ízületi fájdalmakat csökkenti és segít megelőzni azokat. A zöldkagylóról általánosságban elmondható, hogy enyhíti és orvosolja a mozgásszervi panaszokat és megbetegedéseket.

MSM: Olyan természetes fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású anyag, amely segít megelőzni és kezelni az izomfájdalmat, miközben javítja a mozgékonyságot. Segít az izom-helyreállításban sérülések és még műtétek után is, csökkenti az izületi gyulladást, visszaállítja a kollagén termelést. Az MSM visszaállítja az izmok rugalmasságát és áteresztő képességét is, ami azt jelenti, hogy a tápanyagok könnyebben áthaladhatnak a szöveteken, megkönnyítik a regenerációs munkát - az eredmény tehát: sokkal kevesebb idő szükséges a regenerálódáshoz.

Kondroitin-szulfát: A kondroitin szulfát, vagy más néven „glycosaminoglycan” a csontok és a porcok fő alkotóeleme. Egészségesen tartja a porcokat azzal, hogy vizet és tápanyagokat juttat beléjük. Ezen kívül lehetővé teszi, hogy egyéb molekulák szabadon átjussanak a porcokon, ami létfontosságú, mivel a porcoknak nincsen vérellátásuk. A kondroitin szulfát gyorsan az egyik legnépszerűbb kiegészítővé vált a károsodott porcok erősítésére és regenerálására. Azzal, hogy „kenést” biztosít a porcoknak, a kondroitin szulfát kellően egészséges és rugalmas állapotban tartja azokat, így el tudják látni tompító szerepüket, mellyel az ízületeket védik.

Cápaporc: A cápaporc nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, szénhidrátokat és kalciumot is. Éppen ezért lehet felhasználni ezt az értékes anyagot alternatív gyógyászati eszközként vagy kiegészítő terápiaként is. Meggátolja a daganatokhoz tápanyagot eljuttató érhálózat fejlődését, így limitálja azok növekedését. Aktív hatóanyaga a glükozamin, mely a kötőszövet regenerálódását segíti elő

Alkalmazás
Intenzív edzésnek, terhelésnek kitett versenykutyáknak, munka- és szolgálati kutyáknak a képzések és edzések alatt, valamint ízületi és ínsérülések, mozgásszervi műtéti beavatkozások után a regenerálódást elősegítő táplálékkiegészítőként.

Fiatal, növésben lévő kutyák ízületeinek optimális fejlődéséhez, idős kutyák porckopás és egyéb időskori ízületi tünetek enyhítésére.

Adagolás
Kúraszerűen 7-9 hétig, 1 csapott mérőkanál/20ttkg/nap adagban. A kúrák között javasolt 2-3 hét szünetet tartani. Ízületi bántalmak esetén, az adag növelhető 1 csapott mérőkanál/10 ttkg-/nap –ra, minimum 2-3 hétig. A versenyszezon és az intenzív edzések alatt, súlyos sérüléseknél, mozgásszervi műtétek után vagy ízületi rendellenességek, működési problémák esetén, az adag növelhető 1 csapott mérőkanál/10 ttkg-/nap –ra, minimum 2-3 hétig. A teljes hatását, folyamatos és előírt adagolás mellett, 9-10 nap után kezdi kifejteni.

/Lejárat: a gyártási időtől számított egy év. A gyártási és lejárati dátumok a címkén kerülnek feltüntetésre./
Adatok
Cikkszám
quebeck7
Vélemények